Wat is gearomatiseerde thee?

Wat is gearomatiseerde thee?

Vaak hoor je over thee dat het een gearomatiseerde theesoort is. Maar wat houdt een gearomatiseerde thee nu eigenlijk in? Eigenlijk is het heel simpel. Het is namelijk een pure theesoort, bijvoorbeeld witte-, zwarte-, of groene thee aangemaakt met een smaakje.

Kruiden

Dit kunnen bijvoorbeeld kruiden, bloemen of specerijen zijn. Thee is namelijk net zoals een spons, het neemt de geur en smaak over van zijn omgeving. De meest voorkomende gearomatiseerde thee is met jasmijn. De bloemen worden naast de thee gelegd of gemengd met de thee en de thee neemt de sterke geur en smaak van jasmijn op. Dit betekent echter ook dat je moet oppassen waar je de thee opslaat. Want als dit in een muffe oude kelder is dan kan dit de geur en smaak van thee negatief beïnvloeden. En dat is natuurlijk hartstikke zonde.

Aroma’s

Ook worden theetjes gearomatiseerd. In thee kan dit alleen betekenen dat dit natuurlijke aroma’s zijn. Helaas is het zo dat een aantal gedroogde aardbeien niet genoeg smaak afgeven, het ziet er alleen heel erg feestelijk uit. In thee wordt maar een klein beetje van een ontzettend geconcentreerde aroma gebruikt om een duidelijke aardbeien smaak te creëren.

Maar zijn dit dan geen suikers?

De aroma’s zorgen er niet voor dat de thee zoet wordt gemaakt. Helaas worden bij veel bedrijven de theetjes nog wel voor gezoet met bijvoorbeeld gekonfijte vruchten. Bij Dolce-Piccante kom je geen thee tegen die van te voren gezoet is. Dat vindt ik gek. We krijgen al zoveel suikers binnen zonder dat we er erg in hebben. Onze ingrediënten staan daarom ook duidelijk vermeld op onze pagina, geen verassingen achteraf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *